Watch That Sound

Workshops

Watch That Sound heeft 5 typen muziek en geluid workshops ontwikkeld die gebaseerd zijn op de nieuwe mogelijkheden van de Watch That Sound Tool. De workshops kunnen overal in Nederland of Belgie worden aangevraagd.

 

Hier een korte introductie film gemaakt voor het Flar festivaI:

Screen shotFlyer_540

 

Watch that Sound organiseert verschillende type workshops voor diverse leeftijdsgroepen. Bij alle workshops maken de deelnemers zelf alle soundtracks. Orientatie workshops zijn eenmalig, series workshops zijn op maat gemaakt.

Wts heeft modules ontwikkeld voor het

https://vimeo.com/231186349 88438746

  • primair onderwijs van groep 1/2 tot en met 7/8,
  • voortgezet onderwijs en
  • hoger beroeps onderwijs
  • buitenschools
  • media en muziek festivals

Deze workshops staan onder leiding van een muziekdocent en een muziekproducer. Bij de workshops van WTS gebruiken de deelnemers geen bestaande samples: alle geluiden moeten door hen zelf bedacht, uitgeprobeerd, opgenomen en geëdit worden. De workshopruimte is ingericht als een geluid/ muziekstudio met diverse microfoonopstellingen. Geluid en muziek kunnen gemaakt worden meer dan 100 instrumenten en "hoorspeel" klankbronnen. Na een korte inleiding gaat ieder in groepjes aan de slag op de werkunits. Dit gebeurt met behulp van zelf ontworpen en ontwikkelde on line software. Na afloop van de orientatie workshops kan op school of thuis met software verder gewerkt worden. Deze workshops worden in samenwerking met diverse partners georganiseerd in geheel Nederland. 

Hieronder een korte docu van de workshops tijdens het Cinekid Film festival oktober 2012.

 

 

 Neem een kijkje in het workshoparchief, daar vind u de resultaten van de WTS workschops. Dan vindt u diverse voorbeelden van gemaakte soundtracks voor allerlei groepen en niveau's:  WTS Workshoparchief

In de schoolperiode 2013/14 zijn twee nieuwe workshops ontwikkeld:

  1. een speelse introductie voor de jongste leerlingen: Media workshop in groep 1 en 2
  2. Sounddesign en compositie met behulp van mobieltjes en de wtstool voor VO en groep 7/8 Muziekmet Apps

 

Heeft u belangstelling voor de workshops? U kunt informatie vragen en workshops aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze partners op locaties:

Cultuurtraject in Rotterdam in het LantarenVenster georganiseerd door het KCR Kenniscentrum Cultuureduciatie Rotterdam   WTS in LantarenVenster

Cultuurtraject Rottedam:KCR 

Den Haag Filmhuis Den Haag. Workshops in Filmhuis Den Haag

Utrecht Filmhuis 't Hoogt  Workshops in 't Hoogt

Heeft u belangstelling voor onze workshops neem dan aub contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De ontwikkelde materialen worden beschikbaar gesteld voor alle collega's. Op de software pagina van deze website kunt u de software en het filmmateriaal bekijken en uitproberen. 

In het workshoparchief (zie Archief in de colomn hiernaast) kunt u reportages en natuurlijk de resultaten van de sessies beluisteren en bekijken.

Voorbeeld Workshop Soundtrack voor volwassen

Nolabel met Filmhuis 't Hoogt Utrecht
Film van Conny Jansen danst
Regie Marco Grandia

 

Voorbeeld WTSworkshop van dagdeel voor groep 7/8 Workshop groep 7/8

Ambities

Voor de periode najaar 2012-2015 stelt Watch that Sound zich ten doel om de reeds ingezette weg naar een innovatieve vorm van muziekeducatie uit te bouwen tot een volwaardig en in brede kring gedragen educatief systeem. Om de op deze manier verkregen kennis en ervaring voor de toekomst te borgen en de te delen met velen wil WTS de samenwerking met diverse partners uitbreiden. In het afgelopen traject de periode tot dec 2012  werd WTS ondersteund door de het Prins Bernhard Cultuurfonds, het SNS REAAL Fonds, Amsterdamse Fonds voor de kunst, het Cultuurfonds Ned. Gemeenten. Plannen voor het komende traject zijn nu in ontwikkeling. Wilt u meedenken, meewerken of ons werk steunen neem dan aub contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Voor de korte promo van onze activiteiten:.