Watch That Sound

In deze les(sen) wordt het leerlingen duidelijk hoe het is om een verhaal te vertellen met beeld en geluid. Er wordt aandacht gegeven aan waarom een filmmaker bepaalde keuzes maakt.

In de lesmodule zijn ook de oorspronkelijk onderdelen van het maakproces als de premisse, het storyboard, het script verwerkt. De opdracht voor de muziek en geluidstrack kan daardoor in directie verbinding staan met deze professionele inhoud. Dichter bij het creatieve proces is bijna niet mogelijk.

Tijdens de lesmodule werken de leerlingen vliegensvlug en intuïtief begeleid door een speciaal voor dit doel ontwikkelde app.

Watch That Sound Vriendschap

De film is speciaal voor dit doel ontwikkeld door animator Marlies van der Wel. De film gaat over droombeelden van vriendschap en mooie momenten. In de woorden van Marlies: “Vriendschap zit in van alles om je heen. Het kan zitten in voorwerpen, plekken, dieren, personen, en gebeurtenissen. Al deze dingen geven vorm aan je leven.”

IFFR en Watch That Sound

Watch that Sound en International Film Festival Rotterdam (IFFR) zijn al meer dan 15 jaar samenwerkingspartners in het aanbieden van muziek- en filmeducatie voor het onderwijs.

Door middel van het maken van soundtracks onder korte IFFR films en filmfragmenten leren de leerlingen wat het effect is van muziek en geluiden bij film en hoe dit de beleving van de kijker kan beïnvloeden.

Zo leren ze dat elke keuze die een maker in een film maakt een bewuste keuze is om het verhaal te vertellen en ervaren zelf hoe zij de emoties van de kijker kunnen manipuleren door het maken van hun eigen soundtrack.

Contact

Neem contact op met ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.