Watch That Sound

In een module van vier sessies wordt ervaren welke bijzondere impact een soundtrack kan hebben op de beleving van film. Nadenken over de rol van geluid, zelf muziek en sound-ideeën ontwikkelen, die vervolgens opnemen, editten en mixen voor de film.

Het startpunt zijn fragmenten uit de Nederlandse film Strijder, die nu in de bioscoop draait. Van die film gebruiken we fragmenten. Die zijn niet volledig: de soundtrack ontbreekt. Met een laptop en een stel oortjes kan ieder als een sound designer/ filmcomponist aan de slag. Zo kan met sounds, muziek, dialogen, of spoken words een eigen interpretatie gegeven worden.

Watch That Sound IFFR Strijders

De film gaat over de vrienden Dylan en Youssef. Zij denken maar maar aan één ding; de Touzani Cup winnen. Alleen met het beste team komen ze een stap dichter bij hun droom: profvoetballer worden.

Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt en nooit meer kan voetballen, staat niet alleen deze droom, maar ook hun vriendschap op het spel. Dylan doet er alles aan om terug te keren in het team. Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet.

Contact

Neem contact op met ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.