Watch That Sound

 

Nieuwsoverzicht

 

De afgelopen jaren heeft Watch That Sound speciaal films ontwikkeld voor workshops geluid en muziek bij beeld. Dit in de praktijk geteste materiaal is met de Watch That Sound Tool te gebruiken. Nu zijn er 23 korte filmfragmenten voor u geselecteerd om de software testen.

De 23 filmfragmenten (WTS Bit) komen uit korte films die ontwikkeld zijn in nauw overleg met filmers en kunstvakstudenten. Met twee kunstvakopleidingen is al jarenlang een zeer productieve samenwerking gaande: de AudioVisuele Afdeling van de Willem de Kooning Academie en de compositie afdeling van het Rotterdams Conservatorium, Codarts. Studenten van beide opleidingen vormen teams en werken naar een film waar muziek en geluid én de educatieve functionaliteit belangrijke uitgangspunten. Daarnaast zijn films ontwikkeld met filmers voor de Watch That Sound Workshops tijdens diverse filmfestivals, zoals het IFFR en Filmfestival Paramaribo.  Vervolgens zijn de WTS Bits ook nog in de dagelijkse praktijk getest de reguliere workshops voor scholen tijdens sessies in de LantarenVenster Rotterdam, Filmhuis Den Haag en 't Hoogt, Utrecht. Al deze films mag u gebruiken voor educatieve doeleinden, bij gebruik van het materiaal voor andere doelen verzoeken wij u contact op te nemen met de Stichting Watch That Sound. 

U kunt de films downloaden door op de WTS Bit 000  te klikken. Laadt vervolgens de film in de map WTSMovie, dan is de film zichtbaar wanneer u het proramma opent.

 

Binnenkort worden een aantal suggesties en lesideeën rond het gebruik van de WTS Bits op deze site geplaatst. 

U vindt de filmfragmenten op de download pagina bij Filmpjes Downloaden of volg de volgende link: Softwarefilmpjes

Als u ideeën heeft over de filmfragmenten  of wilt samenwerken in het ontwikkelen of productie proces van de Bits dan horen wij dat graag van u.