WTS uitgenodigd voor Muziek Film Festival Krakow

 FmfKrakowLogo

 

 

 

 

 April 2018 aangemaakt. 

Dit jaar is WTS weer uitgenodigd voor het prestigieuze Filmmuziek Festival in Krakow. De Poolse componist Pendericki staat dit jaar centraal. (Stanley Kubrick’s The Shining, Martin Scorsese’s Shutter Island or William Friedkin’s Exorcist, David Lynch’s Wild at Heart).H

Het resultaat van een samenweking van een muziekschool in Krakow (Ogólnokształcącej Szkole Muzycznej I i II st )en Rotterdam ( SKVR) vind u hier onder. 

De bekende Poolse componist Pendericki leidt de compositie afdeling van het Conservatorium in Krakow. Studenten van dit conservatorium gaan de WTS workshops leiden.  Het is tweede maal dat het team van Watch That Sound uitgenodigd is. Een impressie van de workshops in Polen in 2017:

 Voor de gamemuziek zijn de volgende componisten uitgenodigd o.a.: Jesper Kyd (– Assassin’s Creed 2 / Assassin’s Creed Brotherhood), Austin Wintory (Austin Wintory – Journey, Austin Wintory – Assasin’s Creed Syndicate), Elliot Goldenthal, Richard Jacques, Christopher Drake, Eímear Noone (World of Warcraft: Warlords of Draenor: Malach, Angel Messenger), Piotr Musiał, Marcin Przybyłowicz and Mikołaj Stroiński. Voor volledige lijst Gala Krakow 2018

 

Het is voor ons een grote eer om uitgenodigd te worden in Krakow. WTS is het enige educatieve project tijdens het festival, waar meer dan 100 jonge filmcomponisten uit de gehele wereld workshops en masterclasses volgen. 

Wts gaat werken met Poolse studenten van het Krakow Conservatorium. Deze studenten geven de workshops aan de kinderen in het Festival Centrum.  Op dinsdag 5 juni zijn er speciale lessen filmmuziek voor getalenteerde leerlingen van de muziekschool. 

De school ligt in een wijk die nog geheel in stijl is van de architectuur van het het voormalige oostblok. De woonwijk staat in de buurt van staalfabriek en heeft naast blokken woningen een geweldig ingerichte muziekschool en een bioscoop. 

Het filmmateriaal dat gebruikt wordt voor de sounddesign en compositie lessen is CloudBoy, een Nederlands/Belgisch/Noors/Zweedse productie. De fragmenten zijn beschikbaar gesteld door de Nl distribiteur en producent In The Air.

Bijzonder is dat een groep leerlingen van SKVR in dezelfde week met het hetzelfde filmmateriaal in Rotterdam aan de slag gaan.  De gemaakte soundtracks worden uitgewisseld en door de makers van commentaar voorzien.

Bekijk hier de trailer:

 Vermelding van Watch That Sound Workshops op de Festival WebSite

Link naar het festival:  FMF