Watch That Sound

 

Nieuwsoverzicht

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Hoe klinkt jouw Kung Fu Panda???? Voor de tweede opeenvolgende keer werkt Watch That Sound tijdens het Cinekidfestival in Amsterdam met materiaal van Dreamworks Animation. De producenten van Dreamworks stelden dit geweldige materiaal ter beschikking.  Vorig jaar waren de draken( How to train your dragon)  die een stem moesten krijgen, dit keer Kung Fu Panda. 

Vanaf woensdag 12 tot vrijdag 21 oktober kan ieder een soundtrack maken bij een Kung Fu Panda filmpje. Elke dag zijn er workshops voor het media-lab van Cinekid op het Westergasterrein in Amsterdam. Het filmmateriaal is ter beschikking gesteld door Dreamworks Animation. De lokatie van Cinekid is op het Westergasterrein. De workshop heet Sing Fu Panda.

Meer info over hoe je kunt meedoen vindt je via deze link:

Watch ThaT Sound "Sing Fu Panda op Cinekid Amsterdam"

 

Hoe maak je een soundtrack?

In de geluidsstudio van Watch That Sound ga je aan het werk voor een eigen “soundtrack” bij Kung Fu Panda. In de ruimte staan allerlei instrumenten en andere geluidmakers.

Na een korte introductie waarin je de betekenis van geluid en muziek bij film en nieuwe media leert. Ga je aan de de slag, eerst maak je van de stille film een verhaallijn en bepaal je de sfeer.

Dan ga je allerlei geluiden opnemen die je kunt indelen omgevingsgeluiden, special effecten en muziek.  Samen met een geluidtechnicus worden de geluiden door  diverse microfoons vastgelegd. Vervolgens ga jezelf met die kennis aan de slag met de geluidencomputer. In groepjes van twee gaan jullie zelf aan de slag met een laptop, microfoon.  

Het resultaat wordt na een laatste eindmix klaar gemaakt op de site van Cinekid en Watch That Sound.

Hier het resultaat per workshop:

(Iedere bezoeker heeft een eigen id nummer, dat gescand wordt na de workshop. De audiotrack die hij of zij gemaakt heeft is dan 's avonds te vinden op de website.)

Alle soundtracks van Sing Fu Panda

 

Met dank aan Rotterdam Media Commission, Prins Bernhard Cultuur fonds, Dreamworks Animation en Cinekid.