Uitnodiging voor soundtracks maken op Surinaams dorpschool

Persbericht

Nederlandse muzikanten van Watch That Sound brengen primeur in Suriname

Persbericht

Het educatieve muziek-filmproject Watch That Sound (WTS) uit Rotterdam gaat eind november multimediale workshops verzorgen in Suriname. Dat gebeurt op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Paramaribo. De uitnodiging volgde op de succesvolle deelname van WTS tijdens Carifesta, het festival voor alle Caraïbische landen, dat plaatsvond in september van dit jaar. De eerste multimediale workshop voor kinderen wordt gehouden in Matta, een indianendorp in het bos op twee uur rijden van Paramaribo. Zij zijn bovendien de eersten die gaan werken met de nieuwste softwaretool van Watch That Sound.
Aan de basis van dit bijzondere gebeuren ligt de jarenlange inhoudelijke en productieve samenwerking met The Back Lot, de Surinaamse partner waarmee Watch That Sound een innoverende werkwijze met multimedia ontwikkelt. Verdere partners in deze pilot is het Surinaamse Ministerie van Onderwijs en Unicef.

Watch That Sound daagt kinderen en jongeren uit om muziek en film te componeren. Op een originele en aansprekende manier maken jonge mensen in Rotterdam en verre omstreken kennis met de wereld van muziek en beeld. WTS wordt gevormd door een groep gedreven muzikanten, die samenwerken met ict’ers en mediakunstenaars. Voor de workshops ontwikkelt WTS in samenwerking met V2_ eigen software, die open source is en door iedere geïnteresseerde gratis gedownload kan worden.

Op verzoek van The Back Lot en de Nederlandse ambassade in Suriname ontwikkelde WTS workshops voor leerlingen van Surinaamse basisscholen. Onder de titel Connect2Inspire zullen zij gedurende vier dagen in de ambassade in Paramaribo workshops geven aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook Surinaamse docenten zullen trainingen voor coaches volgen bij WTS.

De allereerste workshop Connect2Inspire zal WTS geven in het Indianendorp Matta. Deze workshop wordt extra spannend omdat de kinderen de nieuwste beta (testversie) van de WTS-tool gaan gebruiken; in deze testversie zijn de allernieuwste ict-ideeën verwerkt.

Tijdens Carifesta deden Surinaamse kinderen mee aan de workshops van WTS. Journaliste Nancy de Randamie schreef in De Ware Tijd een verslag van het succes.
Watch that Sound, waar meer dan 200 leerlingen aan mee hebben gedaan, had mogelijk het meest opzienbarende resultaat. Onder een film, gemaakt in Nederland, wisten de jongeren onder professionele begeleiding de meest fantastische geluidseffecten te creëren. (…) Voor The Back Lot-directeuren Eddy Wijngaarde en Hennah Draaibaar is er geen twijfel mogelijk. Deze workshops moeten een vervolg krijgen.

Het team bestaat uit Enio Ramalho (DJ of beter Turntablist), Jorien Muste (violist) en Jacques van de Veerdonk (initiator software tool en docent Codarts).

Vertrek zaterdag 23 nov
Masterclass studenten zondag 24 nov
workshops in Matta di 26
Workshops in Houttuin 27 en 28
Ontmoeting op de Nl ambassade vrijdag 29

link naar de resultaten soundtrack maken tijdens Carifesta

WTS Archief Carifesta 2013

meer info van Starnieuws (suriname):

Star Nieuws Suriname The Back Lot en Watch That Sound