Starnieuws (SR) over WTS

Kinderen uit stad en district volgen samen ICT-workshops

21 Nov, 04:00

Directeur van Onderwijs, Kenneth Biervliet, geeft op 26 november te OS Matta, het startsein voor Inspire 2 Connect.

Op deze dag zullen kinderen van OS I Houttuin uit Wanica daar op bezoek zijn. Inspire 2 Connect is een project van de Nederlandse Ambassade, waarbij kinderen uit de stad en districten samenwerken in Multimedia en ICT workshops op school.

Dinsdagochtend zullen Minov-Unicef Suriname en The Back Lot gezamenlijk workshops organiseren in het kader van ‘Computer Aided Learning’ en de multimedia workshop ‘Watch That Sound’. Een groep leerkrachten, schoolleiding en inspecteurs zullen een rondleiding krijgen langs de workshops. Dinsdagmiddag volgt deze groep een workshop over het ‘Nationaal Strategisch Beleidsplan ICT in het Onderwijs’ van het International Institute for Communication and Development (IICD) in opdracht van 2ndBeip.

Woensdag 27 en donderdag 28 november, gaan schoolkinderen uit Wanica en Marshallkreek samenwerken in de Multimedia workshop ‘Watch That Sound’. De Nederlandse Ambassade zegt in een persbericht dat ICT in onderwijs leerprestaties van leerlingen kan verhogen. De ambassade wil onderzoeken of het komende jaar Surinaamse en Nederlandse belanghebbenden op het terrein van ICT en onderwijs, bij elkaar kunnen worden gebracht voor uitwisseling en inspiratie.

Hieronder de link naar het artikel:

Star nieuws 2