Watch That Sound

 

Dit is de plek voor de eerste analyse. De belangrijkste momenten kunnen met markers worden aangegeven en zo ontstaat een overzicht van de vorm en structuur van de geluidtrack. Feitelijk maak je zelf een interpretatie van het verhaal, een storyboard.

Zodra je een geschikt moment hebt gevonden, plaats je een marker. De knoppen die je nodig hebt, vind je op de rode balk.

Door op de markers te klikken verplaatst de cursor zich naar het gekozen frame. De markers behouden de navigatie-functionaliteit in de rest van de pagina’s. De markers zijn een hulp voor het terugvinden van een gekozen fragment.

handleiding scenes

Twee typen markers

Voeg scene toe

Hiermee geef je grote veranderingen aan, een groot contrast of scène- wisseling. Bijvoorbeeld, de actie loopt van buiten naar binnen of er is een flashback, enz. De afbeeldingen zijn groot. De achtergrondkleur van de scene verandert.

Voeg marker toe

Hiermee geef je speciale momenten aan waar muziek en geluid een belangrijke functe gaat krijgen. De afbeeldingen zijn kleiner en gekoppeld aan een symbool.

Bewerken

Je verwijdert een marker door een scène of marker te selecteren en op ‘Verwijderen marker/scene’ te klikken. Het toevoegen en verwijderen van markeringen is alleen mogelijk in de pagina ‘Scènes’.

Als je klaar bent ga je klik dan op > Spanningsboog >